Verbonden Ademhaling

“Uit het hoofd in het lijf!”

De adem is onlosmakelijk verbonden met hoe we zijn, wie we zijn en waar we zijn. De manier waarop we ademen heeft een grote impact op hoe we in het leven staan. We leven vaak gejaagd, stressvol en vermijden liever nare gevoelens. Het gevolg is dat we regelmatig onze adem inhouden, dit heeft vaak verregaande gevolgen zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Een verstoorde ademhaling kan uiteenlopende klachten veroorzaken zoals: vermoeidheid, koude voeten, duizeligheid, depressie, burn-out, hartritmestoornissen, hoofdpijn, hyperventilatie, paniekaanvallen, slecht of onrustig slapen, niet kunnen ontspannen en verstijven van de spieren in het lichaam.

De Verbonden ademhaling is een zeer effectieve healing methode, een werkelijk prachtige manier om in contact met je lijf te komen en daarmee met de diepste kern van jezelf.

Hoe verloopt een ademsessie?

Tijdens de gehele sessie lig je op een matrasje. Een ademsessie bestaat uit drie fasen:

De eerste fase is erop gericht de ademhaling te openen en te verbinden, wat wil zeggen dat je in je buik en borst gaat ademen zonder pauzes tussen de in- en uitademing. We noemen dit de fysieke fase, waarin adempatronen als gevolg van vastzittende emoties en trauma’s doorbroken worden op celniveau. De transformatie is dan al begonnen.

De tweede fase noemen we de mentaal-emotionele fase. Ik versterk het helingsproces d.m.v. het benoemen van positieve bekrachtigingen en het behandelen van drukpunten, gebieden op het lichaam waar energie vast is gaan zitten. Wat er gebeurt, kunt je vergelijken met de frequentie van geluid. Elke klank heeft zijn eigen frequentie. Hoe hoger de klank, hoe hoger de frequentie. Bij emoties hebt je te maken met een trillingsgetal. Je zou kunnen zeggen, dat verdriet, angst, boosheid en depressie een laag trillingsgetal hebben. Blijdschap en verliefdheid daarentegen hebben een hoog trillingsgetal. De kracht van ademen is de effectiefste methode om gebieden in je lichaam met een laag trillingsgetal (trauma’s b.v.) permanent te transformeren naar een hoog trillingsgetal. Dit houdt in, dat je bijvoorbeeld depressieve, verlammende gevoelens brengt naar het niveau van blijdschap en vitaliteit. Een belangrijk verschil met andere therapieën is dat de oorzaak van negatieve emoties minder belangrijk is. De kracht van ademen is vooral gericht op het transformeren naar een gewenst niveau.

De derde fase noemen we de integratie fase. Dit is de fase, waarin je tot de diepere kern van jezelf komt. Dit is het niveau van ademen waarin al het getransformeerde een plek krijgt. Ook wel de spirituele fase genoemd. Dit niveau maakt dat we in staat zijn bewust in contact te komen met ons hogere zelf. Het is een meditatieve staat van trance die mensen vaak ervaren als een diep niveau van zijn.

 

NVPA geregistreerd Psychosociaal therapeut

RBCZ gecertificeerd Alternatieve genezer

Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Geneeswijze