De Helende Reis

De Helende Reis is ontwikkeld door de Amerikaanse Brandon Bays. Zij was jarenlang therapeut en werkte samen met grote meesters als Deepak Chopra. In 1992 werd ze gediagnosticeerd met een tumor in haar buik zo groot als een voetbal. Deze diagnose stimuleerde haar om diep in haar ziel te duiken en haar leven nauwgezet onder de loep te nemen. Ze besloot een reguliere behandeling uit te stellen. Zeven weken later was de tumor helemaal weg zonder medicijnen, zonder operatie.

Na haar genezing zocht zij een methode om haar ervaringen in te verwerken, zodat daarmee ook andere mensen de Helende Reis konden maken, sindsdien heeft zij duizenden mensen kunnen helpen.

Hoe werkt het

De Helende Reis is een geleide visualisatie waarbij ik je begeleid en vragen stel. Volledig aanwezig en bewust maak je met gesloten ogen contact met in je lichaam opgeslagen blokkades, herinneringen en emoties die gekoppeld zijn aan bepaalde gebeurtenissen die je niet goed hebt kunnen verwerken en hebt onderdrukt. Op grond van je antwoorden ontwikkelt de reis zich en je ontdekt zelf je eigen antwoorden, je innerlijke wijsheid.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij onderdrukte emoties en trauma op celniveau, celreceptoren afsluiten waardoor de cel minder goed kan communiceren met de rest van het lichaam en de celstofwisseling verminderd. De onderdrukte emoties en de bijbehorende herinnering worden vastgelegd in een verandering van de eiwitstructuren in de cellen. Na verloop van tijd kan dit de aanleiding zijn voor mentale, fysiek en emotionele problemen.

Emoties verwelkomen

Tijdens de Helende Reis maak je contact met deze celherinnering. Het is hierbij niet de bedoeling om je diep in de emoties van toen te storten. De Helende Reis stelt je in staat om de onderdrukte emoties in rust en veiligheid te ervaren. Als je jezelf toestaat om een emotie te ervaren dan merk je dat deze emotie na een paar momenten weer weggaat en een volgende emotie opkomt. Alleen als we een emotie onderdrukken of kunstmatig vasthouden door er een verhaal aan vast te knopen van zelfrechtvaardiging of verwijt, blijven emoties soms een heel leven bij ons hangen.

Deze emoties liggen als energieschillen om je eigenlijke kern heen, de essentie van je wezen. Tijdens de Helende Reis ga je net zolang door met in rust je emoties te voelen totdat je in een ervaring van je werkelijke essentie komt, Je kan er veel verschillende namen aangeven: je diepere kern, de Bron, God. Essentieel is dat het een ervaring is van rust, geluk, liefde, licht of wat het op dat moment voor jou ook is. Een ervaring die sterk stress verlagend is en je immuunsysteem en zelfhelend vermogen activeert.

Bewust zijn

Om de oude opgeslagen pijn verder op te lossen heb je, met je ogen dicht en met een wakker bewustzijn, een gesprek met diegenen die betrokken waren bij de oude onderdrukte herinnering. De betrokkenen kunnen anderen en ook jijzelf zijn. Door alles wat je toen niet kon uitspreken, nu werkelijk uit te spreken, verdwijnt de oude opgeslagen pijn, Je spreekt diepgaand uit wat nooit gezegd kon worden. Je maakt de ankers uit het verleden los. Daarna is de weg vrij om jezelf en de ander tenslotte vanuit je hart en ziel te vergeven.

Wat is het effect van een Helende Reis

De oude lading wordt op celniveau werkelijk losgelaten. De celreceptoren openen weer en communicatie en celstofwisseling wordt hersteld. De oude eiwitstructuren met de herinneringen worden ontbonden en er kunnen nieuwe, gezonde cellen ontstaan. Er is sprake van werkelijke vernieuwing en heling op het diepste cellulaire niveau en in de kern van het bewustzijn. De resultaten zijn vaak opzienbarend.

Hoe lang

Een Helende Reis duurt ca. 3,5 uur en is een afgerond geheel. 

NVPA geregistreerd Psychosociaal therapeut

RBCZ gecertificeerd Alternatieve genezer

Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Geneeswijze