Over Atty

Ervaring

Ik heb jarenlang ervaring opgedaan in het werken met kwetsbare en gekwetste mensen. Naast mijn werk als zelfstandig gespecialiseerd Psychosociaal therapeut, Integratief therapeut, Transpersoonlijk therapeut en Natuurgenezer sinds 2003, werkte ik binnen de (geestelijke) gezondheidszorg van 1990 tot 2020.

Opleiding

Na scholing aan de HBO Maatschappelijk Werk (1983) en de VO Agogiek (1988), volgde ik opleiding en training in onder meer: Gestalt- en Lichaamsgerichte therapie, Hulpverlening bij Zingevingsvragen, NLP, Psychopathologie, Partnerrelatie therapie, Intuïtieve ontwikkeling, Aura en Chakra reading & healing, Chakra Meditatie, Jassentechniek, Mindfulness (MBSR), Individueel Systemisch Werk, de Verbonden Ademhaling en Stembevrijding.

Bezieling

Mijn onvermoeibare zoektocht naar mijn essentie is van kinds af gebaseerd op vragen over zin en betekenis van het leven en op een innerlijk gevoel van weten dat er meer is, bezield leven. Het heeft me langs vele wegen geleid: o.a. Boeddhisme, Gnosis, Kwantumfysica, de Heilige Geometrie, de Flower of Live-Merkaba, Magnified Healing en Awakening The Illuminated Heart- het concept van Eenheid.

Crisis als kans

Rond mijn dertigste levensjaar deed zich in mijn leven een ernstige psychische crisis voor die later spirituele betekenis kreeg. Nu lijkt het een verhaal van iemand anders. Op een bepaald moment had ik allerlei innerlijke ervaringen waarbij ik overspoeld werd door emoties, lichamelijke sensaties en energieën die niet alleen diep vanuit mijn onderbewuste maar ook vanuit andere dimensies leken te komen. Bovendien gleed ik in een existentiële leegte wat een gevoel van onbeschrijfelijk angst voortbracht. Daardoor herkende ik mijzelf niet meer in het beeld wat ik van mijzelf had. In hoeverre had dit zelf ook bestaanswaarde? Deze vraag leidde mij dieper in mijn zoektocht.

Ik vond bij de reguliere zorg geen begrip voor mijn beleving dat vooral gelabeld werd als een ‘stoornis’. Terwijl ik juist het gevoel had dat mijn ervaring zich aan ieder label onttrok. Wat ik nodig had was iemand die de verbinding maakt tussen psychotherapie en spiritualiteit. Ik ontmoette haar, ik beschouw het nog steeds als een groot geschenk. Het werd het begin van een lange reis van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Ik raakte vertrouwd met de diepere dimensies van mijzelf, wat leidde naar een doorvoeld begrip, een gevoeligheid van waarheden en naar een bijzonder bewustzijn van mijn omgeving.

Atty van Gijssel Psychosociaal therapeut & Natuurgenezer

NVPA geregistreerd Psychosociaal therapeut

RBCZ gecertificeerd Alternatieve genezer

Geschillencommissie voor de Complementaire en Alternatieve Geneeswijze